Historiek - Saint Hubert
16642
page,page-id-16642,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Historiek

Hoe het allemaal begon...

Onze Ardense ham kent een rijke geschiedenis. De productie vindt plaats in St-Hubert, een stadje van Gallo-Romeinse oorsprong in het hart van de Belgische Ardennen.

Lang geleden was er eens een ambitieuze man genaamd Robert Schietse.

 

Hij kocht Belgische hammen en verkocht deze rondrijdend met zijn bakfiets in het Brusselse. De zaken gingen goed. Na de WO II veranderde er veel.
De Waalse regering besloot om de productie van Ardense hammen te beschermen via een geografische aanduiding. Het duurde jaren vooraleer dit uiteindelijk in 1974 bereikt werd. Deze definitieve geografische bescherming is trouwens nog altijd van kracht tot op de dag van vandaag.
Met deze veranderingen in het achterhoofd besloten de beide ambitieuze zonen van Robert Schietse, Walter en Herman uit te kijken naar een plaats in de Ardennen, waar ze de befaamde Jambon d’Ardennne konden produceren. Ze kochten een kleine slagerij in St-Hubert, die ze verbouwden en vernieuwden tot productievestiging van de Ardense ham St-Hubert. Hier zagen diverse hammen het licht: de Coeur d’Ardennne, Jambon d’Ardennne, Cobourg en Fleur d’Ardenne, hammen met been en ontbeend. Jaar na jaar kent onze Jambon d’Ardennne een stevige groei. Vandaag is dit hét topproduct uit ons assortiment. De groei van de Jambon d’Ardenne getuigt van het innoverend ondernemerschap van de familie Schietse tot op de dag van vandaag. Een nieuwe generatie staat klaar voor een verdere uitbreiding van onze huidige productievestiging in de Ardennen.
Ardense ham mag dan misschien niet zo sexy klinken als Parmaham, maar met z’n authenticiteit en Bourgondische smaak verdient onze Jambon d’Ardenne zeker een plaats tussen de Europese tophammen. Wij Belgen zouden gerust een beetje meer vaderlandslievend mogen zijn. Laten we trots zijn op onze kwaliteitsproducten en het uitzonderlijk smakenpallet. De ganse wereld geniet toch van ons bier, waarom dan niet van onze Ardense ham, die trouwens heel goed samengaat met een Belgisch biertje.

Cheers!

For centuries, the Ardennes ham has been fruit of nature, climate, time and craftsmanship
Artboard 9test
WIST JE DAT? HET ZOUTEN EN ROKEN VAN HAMMEN BIJ DE TOENMALIGE ARDENSE STAMMEN DOOR DE ROMEINEN WERDEN OPGEMERKT EN BESCHREVEN. DE HAM HEEFT REEDS EEN TRADITIE VAN WEL 2000 JAAR IN HET HART VAN DE ARDENNEN.