Ligging - Saint Hubert
16192
page,page-id-16192,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Ligging

Ardennen - St- Hubert

DE BELGISCHE ARDENNEN ZIJN VOORAL BEKEND VANWEGE DE LEGENDARISCHE BOSSEN EN GLOOIENDE HEUVELS.
DE STREEK HEEFT EEN KOEL, VOCHTIG KLIMAAT EN EEN LANGE TRADITIE VAN VEETEELT.

 

In het zuidoosten gaan deze heuvels over in het moerasachtig plateau van de Hoge Venen, gelegen op een hoogte tot 694m. De Ardennen worden gekenmerkt door diepe valleien die door snelstromende rivieren zoals de Ourthe en de Maas werden uitgesneden. De Ardennen bestaan uit uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en valleien. Ze werden geologisch gevormd uit het Ardens gebergte en de riviervalleien van Ourthe en Maas.
Het grootste deel van de Ardennen is dicht bebost met heuvels tot zo’n 350 à 400m hoog.

De Ardennen zijn heerlijk in de lente. De natuur is dan in volle bloei. In de herfst worden de bossen omgetoverd in een indrukwekkend kleurenparadijs. In de zomer is het genieten van een vroege ochtendwandeling in de mooie Ardense natuur met het gevoel alleen op de wereld te zijn.

Wat is het toch rustig wandelen door bossen, op afgelegen paden en veldwegels met prachtige vergezichten. Het enige geluid komt van zingende vogels en klaterende waterpartijen.

Tijdens zo’n wandeling lukt het je wel eens een roedel herten, een vos of een everzwijn te zien. De prachtige ongerepte natuur is de reden waarom zoveel wandelaars terugkeren naar deze unieke streek om er te genieten van de stilte, flora en fauna.

tuinkruiden
België - St-hubert

België - St-hubert

In de Ardennen bestaat een zeer gevarieerd plantenrijk. Eiken, wilgen, berken, populieren en acaciabomen staan er naast de noten- en fruitbomen, hulst, vlier en vele andere soorten. Van de braambessen, frambozen en wilde aardbeien maakt men heerlijke confituur. De Ardennen zijn een ware kruidentuin. Tevens groeien er diverse geneeskrachtige kruiden en keukenkruiden zoals marjolein, wilde munt, wilde tijm, citroengras en jeneverbes.

Salaisons St-Hubert

Salaisons St-Hubert

Parc Industriel Zone 2

6870 St-Hubert – Belgium

+ 32 61 61 16 55

production@coeurdardennes

 

www.coeurdardenne.be

Het stadje St-Hubert

Het stadje St-Hubert

Saint-Hubert is een Waalse gemeente in België gesitueerd in de bosrijke provincie Luxemburg. Het stadje werd vernoemd naar de heilige St-Hubertus wiens beenderen in 825 werden verplaatst naar de Benedictijnenabdij van Andage. Sindsdien werd deze abdij herdoopt tot St-Hubertusabdij.
De legende

De legende

Saint Hubertus of Hubert (°656-727+ na Chr.) werd Bisschop van Luik in 708 na Chr. Hij was de patroonheilige van jagers, wiskundigen, opticiens en metaalbewerkers. Hij wordt ook wel de ‘Apostel van de Ardennen’ genoemd. Tot het begin van de 20ste eeuw werd hij vooral aanbeden voor het genezen van hondsdolheid of rabiës. Hiervoor gebruikte men toen de traditionele St-Hubertussleutel.