Mousse van Ardense ham - Saint Hubert
16716
page,page-id-16716,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Mousse van Ardense ham

Voor 4 personen

Mousse van ham
  • 400g gedroogde ham / 200g gekookte ham / 1l room / 6dl gelei (6dl kippenfond + 36g gelatine).

Maal de hammen fijn in een vleesmolen of een cutter. Warm de gelei op en giet bij de ham, goed mixen. Voeg room toe en kruiden. Laten opstijven in de koelkast..


Dip van kikkererwten

Week 50g kikkererwten 24u in water. Daarna in een kippenbouillon garen tot ze zeer gaar zijn.

Mix met een beetje room (40%) en een beetje beurre noisette. Laten afkoelen in de koelkast.


Chips van ham

Neem 4 sneetjes Jambon d’Ardenne, leg ze op een boterpapier en laat ze drogen op 100°C in de oven gedurende 60 min.


Crumble van hazelnoot

Kleur 50g  gepelde hazelnoten gedurende 7 – 8 min.  in een oven op 180°C. Laten afkoelen. Daarna in de vezel malen tot juiste grote.


Gel van Bloody Marry
  • 45ml vodka / 10cl tomatensap / 1cl citroensap / 6 druppels Worcestersaus  / 4 druppels Tabasco / peper & selderzout / Agar Agar.

Kook alles op. Wanneer 100°C is bereikt, voeg er 7g/l Agar Agar bij. Laten doorkoken. Zeven en daarna laten afkoelen in de frigo. Wanneer het beslag koud is, zeer fijn mixen en in een spuitzak doen.

kikkererwten2-100
hazelnootjes-100
gekookte-hesp-100
tomaat-100
vodka