Productie - Saint Hubert
16636
page,page-id-16636,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Productie

in de St-Hubert fabriek

Productieproces

Alles begint met een verse ham. De ‘Coeur’ is, zoals haar naam verklapt, het mooiste stuk van de ham. Ze is ontbeend en weegt bij aanvang 6,5kg. Deze ham wordt ook wel ‘Coeur d’Ardenne’ genoemd.

 

De ham wordt aan nauwkeurige controles onderworpen. Een perfect resultaat vereist immers een perfecte grondstof. Vervolgens wordt de ham droog gezouten om enkele dagen later in een lichte pekel te baden. Deze pekel draagt de aroma’s van natuurlijke kruiden: tijm, laurier, jeneverbes, kruidnagel,…

Het volledig recept is uiteraard een goed bewaard geheim

Elke vakman weet dat het zouten van ham geen eenvoudige klus is. De ham moet voldoende gezouten zijn om te bewaren. Echter, een té zoute ham is waardeloos en pekelinjectie is verboden. De ham wordt licht gerookt boven smeulend eik- en beukenhout. Nadien droogt ze ongeveer 3 maanden in de zuivere lucht van het Ardens hoogplateau. De ham krijgt finaal de mooie Cobourgvorm en is volledig ontzwoerd. Zijn egale vorm garandeert een goed rendement en weinig snijverlies. De Jambon d’Ardenne St-Hubert is ook verkrijgbaar in diverse voorgesneden verpakkingen.

Robert Schietse -1958

Robert Schietse -1958

Ik droomde dat het leven vreugde was. Ik ontwaakte en het leven was plicht. Ik werkte en de plicht werd vreugde

DIT AMBACHTELIJK PROCES WORDT MET DE MODERNSTE MIDDELEN OPGEVOLGD. ELKE STAP WORDT NAUWKEURIG GECONTROLEERD DOOR DE WAALSE CERTIFICATIE- EN KEURINGSINSTANTIE PROMAG. HIERNA KRIJGT ONZE ST-HUBERT HAM HET BGA/IGP KWALITEITSLABEL.

Jenever bessen

Jenever bessen

Laurier

Laurier

Zout

Zout

Tijm

Tijm

Kruidnagel

Kruidnagel